19aboveit

10 Kesilapan Terbesar Dalam Perniagaan Internet

Posted on: April 24, 2011

Adalah diketahui dari fakta  bahawa  ramai orang yang telah berjaya di arena perniagaan Internet. Sebelum menceburinya, cubalah untuk mempertimbangkan pro dan kontra dari perniagaan ini. Ini adalah 10 Kesilapan Dalam Perniagaan Internet, selalu berhati-hati dari perangkap ini.

  1. Ramai orang berfikir bahawa perniagaan internet itu mudah. Ya yang pasti salah. Anda perlu bekerja keras dan mencurahkan waktu untuk itu jika anda ingin berjaya.
  2. Adalah salah untuk berfikir bahawa tiada risiko penipuan dalam perniagaan internet kerana banyak modus operandi yang boleh merosakkan perniagaan anda dalam masa semalaman.
  3. Orang berfikir bahawa menjual di web mudah tetapi itu jelas merupakan suatu kesan yang salah. Anda harus mengerahkan usaha pada kempen iklan dan SEO untuk membina trafik ke website anda.
  4. Memiliki website mencolok dengan banyak animasi flash yang tidak-tidak. Website ini akan menjadi besar dan sangat sukar untuk load ke web browser.
  5. Ada pemilik kedai online yang masih menempatkan iklan daripada kedai dalam talian yang lain. Tindakan ini hanya akan membingungkan pengunjung.
  6. Banyak laman web yang sukar untuk dinavigasi. Pengunjung tidak mempunyai penggunaan sebarang ke mana harus pergi.
  7. Sebuah gambar dari produk yang anda jual tidak cukup. Anda juga perlu menambah maklumat ringkas mengenai produk dalam laman brosur.
  8. Sukar untuk mencari maklumat tentang Hubungi  Kedai Online , anda masih perlu menggali jauh ke dalam website.
  9. Banyak syarikat talian membesar-besarkan pada spesifikasi produk. Beberapa pelanggan akan menggigit pada awalnya tetapi akhirnya syarikat akan kehilangan pelanggan kerana amalan ini.
  10. Ada syarikat online yang menawarkan penghantaran dalam masa satu hari, tetapi tidak dapat membuatnya. Ini menyebabkan kehilangan kepercayaan dari para pelanggan.

Jadi ini adalah 10 Kesilapan Terbesar Dalam Perniagaan Internet. Pastikan anda tidak melakukan kesalahan-kesalahan ini dan memeriksa 7 usia perniagaan untuk success.

Sila tinggalkan komen anda

Advertisements

2 Responses to "10 Kesilapan Terbesar Dalam Perniagaan Internet"

Ramai org baru menganggap bisnes internet tu mudah, hari nie buat esok dah dapat duit. Saya sendiri sblm bermula dalam bisnes internet, saya tlh membuat kajian selama hampir setahun. Kemudian, setelah yakin dan faham, baru saya buat kptsn utk memulakannya. Dan mmg betul dalam masa sebulan saya tlh menjana pdptn Internet. Tapi utk mendptkan pdtn dalam tempoh sebulan tu, saya mengambil masa hampir setahun.

Apa pun kalau jumpa panduan yg betul dan sesuai, proses utk menjlnkan perniagaan Internet dan menjana pdtn darinya blh dipercepatkan…mungkin dlm tempoh antara sebulan ke 3 bulan…

Saya dah periksa dah tapi masih gagal kenapa ya!..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

 • None
 • Penang: Ramai org baru menganggap bisnes internet tu mudah, hari nie buat esok dah dapat duit. Saya sendiri sblm bermula dalam bisnes internet, saya tlh membu
 • Cirroc: Saya dah periksa dah tapi masih gagal kenapa ya!..

Categories

Archives

%d bloggers like this: